Permainan Teng Teng

Permainan Teng Teng. Assalamualaikum wr.wb :d teng teng teng teng teng teng teng teng. • permainan ini hanya memerlukan di gelanggang yang kecil sahaja.

PANDUAN ASUHAN DAN DIDIKAN KANAKKANAK Aktiviti
PANDUAN ASUHAN DAN DIDIKAN KANAKKANAK Aktiviti from pnnorazuraismail.blogspot.com

Kebiasaannya, orang dahulu membuat teng teng dengan menggores diatas tanah menggunakan kayu atau apa sahaja yang sesuai. Manakala di hujung petak dibuatkan semi bulatan. Kertas warna diletak di atas kotak.

Kebiasaannya, Orang Dahulu Membuat Teng Teng Dengan Menggores Diatas Tanah Menggunakan Kayu Atau Apa Sahaja Yang Sesuai.

Manakala di hujung petak dibuatkan semi bulatan. Permainan ini juga hanya memerlukan buah atau gundu sahaja. Ini mungkin disebabkan permainan ini tidak begitu lasak serta memerlukan tenaga yang banyak dan ianya memerlukan pemerhatian di gelanggang yang agak.

Kenangan Lama Add To My Workbooks (3) Embed In My Website Or Blog

Lukisan petak seperti berikut, pada tangga pertama, satu petak dilukis,. Kertas warna diletak di atas kotak. Dibawah ini merupakan gelanggang teng.

Permainan Ini Hanya Memerlukan Di Gelanggang Yang Kecil Sahaja.

Corak permainan mereka jauh berbeza dengan kita. Untuk memulakan permainan, pemain harus mancampakkan guni kecil ke dalam petak pertama dengan cara membelakangkan petak. • permainan ini hanya memerlukan di gelanggang yang kecil sahaja.

Unit 6 Santai Ria Other Contents:

Permainan ini juga dikenali sebagai ketinting. Assalamualaikum wr.wb :d teng teng teng teng teng teng teng teng. Pendidikan jasmani tahun 2 grade/level:

Teng Teng Teng Teng Ateng.

Untuk melukis kotak ini, selalunya pemain akan menggunakan kapur (yang kemungkinan besar ‘dicuri’ dari sekolah), batu atau melukis atas pasir depan rumah jiran. Kat kampung, permainan ni dilukis dekat atas tanah, ada satu petak atau dua petak. Ia adalah kerana permainan ini tidak memerlukan tenaga yang banyak dan ianya memerlukan pemerhatian di gelanggang yang agak kecil.

Permainan Teng Teng. Assalamualaikum wr.wb :d teng teng teng teng teng teng teng teng. • permainan ini hanya memerlukan di gelanggang yang kecil sahaja. PANDUAN ASUHAN DAN DIDIKAN KANAKKANAK Aktiviti from pnnorazuraismail.blogspot.com Kebiasaannya, orang dahulu membuat teng teng dengan menggores diatas tanah menggunakan kayu atau apa sahaja yang sesuai. Manakala di hujung petak dibuatkan semi…